Webinar om frivillighet

Arbeid med frivillighet er enkelt
– når du har de rette verktøyene!

Frivillighet er et givende og interessant men ofte ensomt arbeidsområde. Ansvaret du har med å skape resultater og fylle oppgavene som skal gjøres med gode frivillige kan oppleves tungt. Spesielt om du ikke har de rette verktøyene til hjelp.

De verktøyene gir vi i Ingerfair Norge deg nå mulighet til å få. Enkelt og komfortabelt fra ditt eget skrivebord lærer vi deg den beste metodikken og gir deg de nyttige redskapene som gjør at du arbeider effektivt og målrettet med å beholde dine frivillige. Vi gir deg kunnskapen til å håndtere nye utfordringer og rekruttere enda flere frivillige.

Webinar er kanalen vi benytter for å gjøre det rimeligere og mer tidseffektivt for deg og din organisasjon. Det er en ny form for undervisning og læring via Internett.

 

Webinar om frivillighet

Webinar

Webinaret var lærerikt. Webinar som seminarform fungerte overraskende bra. Det ble nesten som å være tilstede og kanskje er det lettere for en del å delta i denne formen. Og man slipper reiseveien. Anbefales!

Aria Fet Rødseth Daglig leder, AKKS Oslo

Eksempler på områder du, dine kollegaer og frivillige vil løse med våre frivillighets-webinarer:

 • Hvordan du står sterkere som leder av frivillige
 • Praktiske redskaper for å rekruttere de riktige frivillige slik at du unngår at rekrutteringen av de frivillige blir en tidstyv
 • Nøkkelen til hvordan du organiserer dine frivillige på best mulig måte
 • Konkrete verktøy til hvordan du holder motivasjonen oppe hos de frivillige. slik at du unngår at dine frivillige sliter seg ut
 • Gode fremgangsmåter for å skape samarbeid og samarbeidsprosjekter mellom frivillige organisasjoner, kommuner og næringslivet
 • Fremgangsmåter for håndtering av konflikter mellom frivillige og ansatte, samt konflikter mellom enkeltfrivillige

Kursholdere

Sylvia Jacobsen er ansatt i Ingerfair Norge og har over 15-års erfaring innen frivillighet som frivillig leder selv og ansatt. Hun er en ettertraktet kursholder innen frivillighet og har samarbeidet med mange av de største organisasjonene og flere kommuner i Norge. Sylvia er den blide stemmen og smilende ansiktet du vil se mest av på webinarene.

Som gjesteforelesere er vi så heldige at Frederik C. Bull som er grunnlegger av Ingerfair og leder kontoret i Danmark, vil bidra Han er den som har skrevet flest bøker om ledelse av frivillige i Norden, og innehar mye kompetanse. Andre gjesteforelesere vil også kunne tilkomme ved enkelte moduler underveis. Du vil holdes oppdatert om dette underveis i læringsopplegget.

Våre priser

Organisasjonsabonnement

Du får:

 • 10 plasser på hvert webinar seminar
 • Tilgang til 3 faste webinar seminar hver måned.
 • Full tilgang til artikler om ledelse av frivillige
 • Tilgang til vår verktøykasse der du kan se alle våre webinar når du vil og hvor du vil.

Pris: 1199,- pr mnd.

Velger du å kjøpe et 12 måneder abonnement så får du tilsendt 2 eksemplarer av  boken ”slik leder du frivillige i ulike situasjoner” (verdi 620,-)

Enkeltmannsabonnement:

Du får:

 • 1 plass på hvert webinar seminar
 • tilgang til 3 av våre faste webinar seminar hver mnd.
 • Tilgang til artikler hver måned.
 • Siste nytt innenfor den frivillige verden
 • Tilgang til vår verktøykasse der du kan se alle våre webinar når du vil og hvor du vil

Pris: 139,- pr mnd.

Velger du å kjøpe et 12 måneder abonnement så får du tilsendt 1 eksemplarer av  boken ”slik leder du frivillige i ulike situasjoner” (verdi 310,-)

Prøv gratis i 1 måned

 

Da vi er sikre på at du vil oppleve god kompetanseheving tilbyr vi deg 1 månede gratis abonnement på våre frivillighets-webinarer. Det er ingen risiko, da vi etter en månede kontakter deg for å høre om du ønsker å fortsette eller avslutte abonnementet. Dette vil du ikke gå glipp av!

Meld deg på ved å meld deg inn her

Trenger du mer informasjon, eller bare har lyst på en god prat om frivillighet, ring gjerne Sylvia på telefon: 48475097.

Planlagte webinarer for Høsten  2018 kommer snart!

Januar 

 • 11 januar Webinar
  Hvordan holde motivasjonen oppe hos dine frivillige – Et verktøy blir presentert til bruk i motivajsonsarbeidet
 • 17 januar Webinar
  Hemmeligheten bak en god konflikthåndering – Du får 3 gode verktøy du kan bruke i ditt arbeid med å ungå og ta tak i en konflikt
 • 23 januar Webinar
  Den vanskelige samtalen med en frivillig. Hva gjør man når en frivillig går over streken og hvordan burde du gå frem?

Februar 

6 februar webinar
Frivilligkoordinatorens rolle og ansvar del 1:
Hvilke rolle har du som leder av frivillige og hva er det viktigste å tenke på før du går i gang med den strategiske utviklingen av ditt frivillige miljø?

13 februar Webinar
Frivilligkoordinatorens rolle og ansvar del 2:
Hva årsakene til at en organisasjon involvere frivillige i sitt arbeid? I dette kurset får du et konkret analyseverktøy du skal bruke i ditt strategiske arbeid med de frivillige.

22 februar Webinar
Frivilligkoordinatorens rolle og ansvar del 3:
Hvordan og hvorfor organisere dine frivillige. I dette webinaret lærer man å bruke organisasjonsmodellen
som et effektivt verkøy slik at du får en oversikt på hvem dine frivillige er og hvilke du trenger flere av.

Mars

5 mars webinar
Rekruttering av frivillige del 1:
Forberedelse til din rekruttering. Hva er noe av det viktigste du som koordinator må tenke på når du skal starte din strategiske rekruttering av frivillige?

 14 Mars Webinar
Rekruttering av frivillige del 2:
Strategisk rekruttering. Vi ser på hva målrettet rekruttering er og hvilke analyseverktøy du kan bruke for å finne inn til de riktige frivillige på første forsøk

22 mars Webinar
Rekruttering av frivillige del 3:
Vi ser på hva som funker og hva som ikke funker når du skal rekruttere frivillige.

April

5 april Webinar
Er det vanskelig å sette grenser mellom deg og dine frivillige? Da er dette webinaret en nødvendighet for deg. I dag er temaet grensesetting mellom ansatte og frivillige.
Noen av spørsmålene vi tar opp er hva skjer hvis du ikke er god nok på å sette grenser? Kan du sette grenser for de frivillige?

 

9 april – Webinar
Vi ser på hvordan ivarta de frivillige på en god måte og hvorfor er dette så viktig. Her presentere vi en modell som tar deg et steg videre i forståelsen av hvordan du skal holde motivasjonen oppe hos de frivillige

26 april webinar
Hemmeligheten bak en god konflikt  – Få verktøyene som setter deg i stand til å håndtere en konflikt og lær hvordan du kan unngå en konflikt i din frivillige organisasjon

Mai

2 mai Webinar
Ledelse av frivillige del 1 – Hva er ledelse av frivillige og hva skal til for å bli en bedre leder?
Vi blir kjent med ulike lederstiler.

7 Mai Webinar
Ledelse av frivillige del 2: Hvordan holder man med riktig lederstil motivasjonen til de frivillige oppe?

24 mai webinar
Ledelse av frivillige – I disse dager med mange arrangementer, leirer og festivaler. Hva er viktig å tenke på når du skal være en god leder for mange ad-hoc frivillige?

*om ikke annet er avtalt så starter alle våre webinarer klokken 10:00 og varer kun en time.

Programmet kan endre seg underveis etter avtale  med deltakerene.