Webinar om frivillighet

Arbeid med frivillighet er enkelt
– når du har de rette verktøyene!

Frivillighet er et givende og interessant men ofte ensomt arbeidsområde. Ansvaret du har med å skape resultater og fylle oppgavene som skal gjøres med gode frivillige kan oppleves tungt. Spesielt om du ikke har de rette verktøyene til hjelp.

De verktøyene gir vi i Ingerfair Norge deg nå mulighet til å få. Enkelt og komfortabelt fra ditt eget skrivebord lærer vi deg den beste metodikken og gir deg de nyttige redskapene som gjør at du arbeider effektivt og målrettet med å beholde dine frivillige. Vi gir deg kunnskapen til å håndtere nye utfordringer og rekruttere enda flere frivillige.

Webinar er kanalen vi benytter for å gjøre det rimeligere og mer tidseffektivt for deg og din organisasjon. Det er en ny form for undervisning og læring via Internett.

 

Webinar om frivillighet

Webinar

Webinaret var lærerikt. Webinar som seminarform fungerte overraskende bra. Det ble nesten som å være tilstede og kanskje er det lettere for en del å delta i denne formen. Og man slipper reiseveien. Anbefales!

Aria Fet Rødseth Daglig leder, AKKS Oslo

Eksempler på områder du, dine kollegaer og frivillige vil løse med våre frivillighets-webinarer:

 • Hvordan du står sterkere som leder av frivillige
 • Praktiske redskaper for å rekruttere de riktige frivillige slik at du unngår at rekrutteringen av de frivillige blir en tidstyv
 • Nøkkelen til hvordan du organiserer dine frivillige på best mulig måte
 • Konkrete verktøy til hvordan du holder motivasjonen oppe hos de frivillige. slik at du unngår at dine frivillige sliter seg ut
 • Gode fremgangsmåter for å skape samarbeid og samarbeidsprosjekter mellom frivillige organisasjoner, kommuner og næringslivet
 • Fremgangsmåter for håndtering av konflikter mellom frivillige og ansatte, samt konflikter mellom enkeltfrivillige

Kursholdere

Sylvia Jacobsen er ansatt i Ingerfair Norge og har over 15-års erfaring innen frivillighet som frivillig leder selv og ansatt. Hun er en ettertraktet kursholder innen frivillighet og har samarbeidet med mange av de største organisasjonene og flere kommuner i Norge. Sylvia er den blide stemmen og smilende ansiktet du vil se mest av på webinarene.

Som gjesteforelesere er vi så heldige at Frederik C. Bull som er grunnlegger av Ingerfair og leder kontoret i Danmark, vil bidra Han er den som har skrevet flest bøker om ledelse av frivillige i Norden, og innehar mye kompetanse. Andre gjesteforelesere vil også kunne tilkomme ved enkelte moduler underveis. Du vil holdes oppdatert om dette underveis i læringsopplegget.

Våre priser

Organisasjonsabonnement

Du får:

 • 10 plasser på hvert webinar seminar
 • Tilgang til 3 faste webinar seminar hver måned.
 • Full tilgang til artikler om ledelse av frivillige
 • Tilgang til vår verktøykasse der du kan se alle våre webinar når du vil og hvor du vil.

Pris: 1199,- pr mnd.

Velger du å kjøpe et 12 måneder abonnement så får du tilsendt 2 eksemplarer av  boken ”slik leder du frivillige i ulike situasjoner” (verdi 620,-)

Enkeltmannsabonnement:

Du får:

 • 1 plass på hvert webinar seminar
 • tilgang til 3 av våre faste webinar seminar hver mnd.
 • Tilgang til artikler hver måned.
 • Siste nytt innenfor den frivillige verden
 • Tilgang til vår verktøykasse der du kan se alle våre webinar når du vil og hvor du vil

Pris: 139,- pr mnd.

Velger du å kjøpe et 12 måneder abonnement så får du tilsendt 1 eksemplarer av  boken ”slik leder du frivillige i ulike situasjoner” (verdi 310,-)

Prøv gratis i 1 måned

 

Da vi er sikre på at du vil oppleve god kompetanseheving tilbyr vi deg 1 månede gratis abonnement på våre frivillighets-webinarer. Det er ingen risiko, da vi etter en månede kontakter deg for å høre om du ønsker å fortsette eller avslutte abonnementet. Dette vil du ikke gå glipp av!

Meld deg på ved å meld deg inn her

Trenger du mer informasjon, eller bare har lyst på en god prat om frivillighet, ring gjerne Sylvia på telefon: 48475097.

Ferskt og ferdig! Her er de planlagte webinarer for Høsten 2018:

September : Tema – Frivilligkoordinering.

Fokus denne måneden: Verdien av frivillighet og er det egentlig så viktig og hvordan tenke strategisk i ditt daglige arbeid med de frivillige.

4 september – Frivilligkoordinatorens rolle og ansvar del 1:
Hvilke rolle har du som leder og tilrettelegger for de frivillige, og hva er det viktigste å tenke på før du går i gang med den strategiske utviklingen av ditt frivillige miljø?

Frivilligkoordineringsmodellen, definisjon av frivilligkoordinering og def av hva en frivillig er og fokus på hvem de frivillige og kjenn dine frivillige

18 september – Frivilligkoordinatorens rolle og ansvar del 2:

Hva er årsakene til at en organisasjon involvere frivillige i sitt arbeid? Man kan gå mange veier. Men burde man ha et fokus for å få suksess med deres målsetninger?
I dette kurset får du et konkret analyseverktøy du skal bruke i ditt strategiske arbeid med de frivillige.

 

25 september – Frivilligkoordinatorens rolle og ansvar del 3:

Hvordan og hvorfor organisere dine frivillige. I dette webinaret lærer man å bruke organisasjonsmodellen som et effektivt verkøy slik at du får en oversikt på hvem dine frivillige er, hvordan holde motivasjonen oppe og hvilke du trenger flere av.

 

Oktober : Tema – Rekruttering

 Fokus: Hvordan finne de riktige frivillige på første forsøk ? Her skal vi se på verdien av å gjøre et godt stykke forarbeid før man starter sin konkrete rekruttering.

9 oktober – Rekruttering av frivillige del 1:

Forberedelse til din rekruttering. Hva tenker du når jeg sier rekruttering av frivillige? Hvor ofte er dette i fokus hos dere og hva er noe av det viktigste du som koordinator/leder/tilrettelegger må tenke på når du skal starte din strategiske rekruttering av frivillige?
Hvordan gjør din organisasjon unik er noe av det Sylvia denne dagen har fokus på.

23 oktober – Rekruttering av frivillige del 2:

Strategisk rekruttering. Vi ser på hva målrettet rekruttering er og hvilke analyseverktøy du kan bruke for å finne inn til de riktige frivillige på første forsøk

30 oktober Rekruttering av frivillige del 3:

Vi ser på hva som funker og hva som ikke funker når du skal rekruttere frivillige. Sylvia tar deg med inn i den gode fortellingen og hvordan planlegge det gode informasjonsmøte.

November : Tema – Kampanjearbeid

 Fokus: Hva er viktig å tenke på før du går i gang med din kampanje?

Hva er målsetningen og hva ønsker du å oppnå med den,og hvordan involvere vi de frivillige i dette arbeidet?

Hvorfor kampanje? Er det for å oppnå mer engasjement rundt vår organisasjon? Flere frivillige? Mer fornøyde frivillige?

 

6 november: Kampanjearbeid del 1

Hva er en kampanje og hva er ditt mål?
Her snakker Sylvia om hva en kampanje er og har en høy grad av interaksjon med sine deltakere.

13 november: Kampanjearbeid del 2

Hvem burde man involvere , hvorfor og hvordan?

27 november: Kampanjearbeid del 3

Her setter Sylvia fokus på to utvalgte målsetninger med en kampanje og gir konkrete tips og triks for hvordan du kan lykkes med den type kampanje.

Desember: Tema – Motivasjon

Fokus: i første del så tar vi tempen på de store frivillighetsmeldingen. Det er ti år siden sist det ble skrevet en slik melding og vi ser på hovedinnholdet i meldingen og ser på hva som motivere eller demotiverer til videre innsats. Ellers så er fokuset videre på hvordan bør du som tilrettelegger/leder/koordinator holde motivasjonen til de frivillige oppe? Hva må du tenke på og hvorfor.

 

6 desember: #Dagenderpå den store frivillhetsmeldingen kom ut.

Vi tar tempen på hovedinnholdet og snakker om dette er noe som er fruktbart og motiverende for DEG som faktisk jobber med frivillghet.

 

 

11 desember: Hvordan holde motivasjonen oppe hos dine frivillige og hva bør du som leder/koordinator/tilrettelegger ha fokus på og hvorfor.

Et verktøy blir presentert til bruk i motivasjonsarbeidet.

24 desember: God jul. 😀

 

*Vi holder kun to webinarer i desember.

Januar: Tema – Konflikthåndtering

 Fokus: Godt nyttår. Nytt år nye mulighet. Så hvorfor ikke starte året med å se på hva du kan gjøre for å hindre at en konflikt oppstår? Ta tak i en potensiell konflikt for det er for sent og meklere må leies inn og mange unødvendige ressurser og sykemeldinger brukes

8 januar Konflikthåndtering del 1

I dette webinaret har vi fokus på hemmeligheten bak en god konflikt og hva du som leder/koordinator/tilrettelegger må tenke på.

 

15 januar Konflikthåndtering del 2

I dette webinaret har vi fokus på hvordan du helt konkret skal ta tak i en konflikt som er oppstått elle rsom du ser kommer. Sylvia gir deg her noen konkrete verktøy som du kan bruke for å få partene til å kommuniserer og løse den uoverstemmelsen som er oppstått.

 

29 januar Konflikthåndtering del 3 – Den vanskelige samtalen

Det er av og til sånn at regler er brutt og tillitten til en frivillig er ikke der den burde være. Ting er blitt sagt og felleskapet er skadet. Da er det behov for at du som tilrettelegger/leder/koordinator må inn å kanskje avslutte et samarbeid med en frivillig. Dette er krevende. Her gir Sylvia Jacobsen deg noen tips om hva du må tenke på og hvordan du bær gjennomføre en slik samtale.

*Om ikke annet er avtalt så starter alle våre webinarer klokken 10:00 og varer 45 min.